Campa med barn

Att campa kräver en hel del planering, speciellt om du campar med barn eller planerar att vara borta under flera dagar. Camping är däremot väldigt roligt och ger en spännande upplevelse för både stora som små, men det finns några saker man bör planera lite extra.

  • Förhoppningsvis har ni redan tänkt ut hur och var ni kommer att slå läger. Många campare tycker att en öppen brasa hör till äventyret och då måste man se till att man slår upp tältet på rätt ställe. Ingen vill orsaka en skogsbrand. Att välja en plats i närheten av vatten ger möjlighet att ha tillgång till både sand och vätska för att på ett säckert sätt släcka brasan efter sig.
  • Vilken typ av mat kommer ni att äta? Har ni packat frysväskan full eller vill ni ge er på att fiska ihop er egen middag? Reser man med barn kommer troligtvis det sistnämnda alterntivet vara så gott som uteslutet, åtminstone om man inte har en plan B. Konserver av alla slag är utmärkta att ha med sig på camping. Idag har man möjlighet att köpa allt från kött, soppor, grönsaker, frukter eller till och med hela måltider på konserv, vilket gör det till ett mycket bra och snabbt alterntiv. Fördelen med konserver är att de inte behöver tillagas för att kunna ätas, även om det troligtvis är godare med varm soppa än kall. Hur var det nu med brasan? Planerar ni att göra upp en eld så glöm inte marshmallows.
  • Alla småbarnsföräldrar vet vikten av att alltid vara förberedda med en ny uppsättning kläder vart man än går. När man beger sig ut för att campa befinner man sig oftast i skogen, vilket bara i sig bäddar för en hel del lort eller väta. Det gäller inte enbart för barnen, så glöm inte att ta med tillräckligt med extra kläder till hela familjen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *