Camping är en favorit hos barnen

De flesta barn verkligen älskar att campa. De tycker att det är mysigt att bo i tält, stuga eller husvagn och campingen är ofta full med jämnåriga kompisar. Nästan alla campingar har minst en lekplats och en del större campingar har till och med egen barnklubb med ledare som hittar på roliga saker med barnen utan föräldrarna.

Att campa kan vara ett enda stort äventyr för barnen. Campingarna ligger ofta nära natur och bad så det finns alltid någonting kul och spännande att hitta på och upptäcka. Barnen behöver inte gå långt för att träffa på kompisar. Ofta behöver de bara gå över till närmaste tältgranne eller gå bort till lekplatsen.

På en camping kan barnen ofta också röra sig runt lite friare än hemma, där det kan finnas trafikerade vägar och andra faror. Campingplatsen känns ofta trygg och säker, som en liten egen stad där barnen själva kan gå till lekplatsen, badet eller affären.

När familjen campar bor de ofta i tält, stuga eller husvagn/husbil. Barn tycker att det är mysigt att få tränga ihop sig lite och vara nära föräldrarna. Det blir lite av ett äventyr att sova i sovsäck på luftmadrass eller ett mysigt sovloft i en stuga.

Många barn som bor i lägenhet till vardags tycker att det är toppen att bara kunna gå ut utan föräldrar och leka på gräset. Kanske kunna spela bollspel med nya kompisar utanför stugan. Idag finns det många riktigt stora campingar i Sverige som nästan är att betrakta som resorter och inte vad man kanske tänker sig en traditionell camping ska se ut som. Flera har egen pool eller till och med vattenland eller äventyrsland. Barnklubbar för alla åldrar som har öppet varje dag. Det finns mängder med aktiviteter som lockar barnen och även underhållning för hela familjen på kvällarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *