Camping populärt hos familjer

Att campa blir ett allt mer populärt sätt att spendera sin semester. På campingplatserna finns alla typer av campare och en grupp som växer är familjer med barn. Barnfamiljer tycker att det är ett trevligt sätt att spendera tid tillsammans och samtidigt kunna vara sociala med andra familjer.

Det finns flera olika sätt att campa; man kan bo i tält, husvagn, husbil eller hyra stuga. Allt beror på vilka krav på bekvämlighet man har. Att bo i tält kan vara hur enkelt och spartanskt som helst och sen finns det även stora moderna tält där du kan bo nästan som hemma med separat vardagsrum och sovrum.

Husvagn är nog det som kanske är mest förknippat med barnfamiljer. Det är relativt billigt men samtidigt behöver man inte tumma på bekvämligheten allt för mycket utan kan ha gott om plats. Moderna husvagnar har ofta även både toalett och dusch så man slipper rusa iväg och köa vid campingens servicehus. En husvagn passar dessutom perfekt både för att ställa upp på en och samma plats en hel säsong eller köra land och rike runt till olika platser.

För den som vill ha det extra smidigt att kunna röra på sig mellan olika platser väljer kanske en husbil som familjens boplats under semestern. Då har man det extra lätt att kunna resa runt mellan olika platser. En husbil kan även lätt ta sig in i städer och det brukar även finnas centrala ställplatser att stå på så man inte behöver ta in på en camping.

Vill man ha det riktigt bekvämt på semestern så kan man välja en stuga som familjen kan bo i. På svenska campingar finns ett stort utbud av olika stugor att hyra. Det finns allt ifrån enkla campingstugor med bara ett par sängar till lyxiga villor med diskmaskin och bastu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *