Gröndal Camping & Stugby

Gröndal Camping är en strandnära camping som ligger vid havet. Den är både en camping och en stugby med väldigt välskött, mysig och trivsam miljö vid den mycket vackra Köpingsbukten. Dessutom finns en badstrand som är långgrund och med mjuk sand som är vit och hela stranden är barnvänlig.

Det finns 10 tältplatser och hela 190 platser med el och campingens motto är rent och snyggt och med hög standard.

Handtorkspapper, tvål, sminkspegel, blommor och givetvis tvål finns i servicehusen. Det är nästan som hemma. Dessutom är hundar varmt välkomna.

Juli månad är högsäsong och då kommer det mycket folk och det rekommenderas att man då bokar en plats i förtid. Det finns platser vid havet hos campingen så det kan vara värt att boka i tid. Tänk på att vara utomhus mycket. Läs mer på itaboutdoor.se för mer tips.

På gångavstånd finns det bageri, affär, pub, restauranger, shopping och givetvis nära till badstranden också.

Det är maximalt 150 meter som längst från platserna och havet visar en underbar solnedgång på kvällarna. Viken ligger skyddat vilket gör att badvattnets temperatur blir snabbt mycket behagligt i den lång grunda bukten. Det är vanligt att man kan bada i havet långt in i hösten.

Bukten i Köpingsvik brukar kallas för Rivieran på Öland och den var populär redan på Vikingatiden då de upptäckte denna bukt. Stranden är ungefär 1,3 kilometer lång och det finns ramp för de handikappade i den norra delen.

Här leker barnen i timmar då sanden är perfekt för att bygga sandkakor och sandslott med och det finns även brygga med kana och en badflotte.

Det går även att söka sig till skugga längs stranden då det finns gott om träd, dessutom gräs om man nu inte vill ligga i sanden. Sitt gärna på stranden och se solnedgången, det rekommenderas starkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *