High Chaparrals Camping

En av Sveriges absolut största inlandscampingar är High Chaparrals campingplats. Det finns plats för drygt 600 husvagnar, tält eller husbilar och cirka 60 talet camping stugor.

På norra sidan av campingen slingrar sig Storån sakta fram. Sjön är konstgjord och har ett av de renaste badvattnen i hela Sverige. Äventyret är dock inte slut bara för att parken stänger på kvällen, utan under högsäsong så finns det alltid något roligt för familjen på kvällen på campingen. Det finns en evenemangs kalender på deras hemsida.

På hemsidan kan man också boka sitt boende, men självklart kan man ringa dem också.

På campingen finns café, badsjö och en service butik på området. Det finns även service byggnader där duschar och toaletter finns. Man köper poletter för duscharna i receptionen.

Man kan checka in mellan 15 – 20 och utcheckningen ska ske senast klockan 11. Det är en åldersgräns på 25 år under midsommar helgen.

I restaurangen Diligensen serveras en frukost buffé mellan 8 – 10 varje dag.

Vid entrén så finns pizzeria Manolito, Restaurang Diligensen och Saloon Cheyenne som har öppet trots att parken är stängd. Det finns en minibutik som har färskt bröd och de viktigaste dagligvarorna.

Campingen är med i Sveriges Campingvärdars Riks Förbund. Att de är medlemmar där innebär att man kan påverka frågor som är viktiga som att motverka att momsen på boende höjs, att standarden på campingen höjs och förbättras med mera.

Gäster på campingen behöver ha ett SCR kort som man visar vid incheckning. Har man inte det så kan man skaffa det, kostnaden är endast 150 kronor per år och behövs idag på de flesta campingar. Det ingår även en olycksfalls försäkring i kortet. Man får även SCR camping katalog hem i brevlådan och det är lättare och enklare att checka in på alla campingar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *