Hjälmargården & Läppe camping

Detta är en campingplats som ligger mycket vackert vid strandkanten till Hjälmaren. Den drivs sedan 2014 utav Hjälmargården och har 120 platser med el och 60 stycken säsongsplatser.

Här finner man ett brett service utbud i form utav restaurang, café och även ett minilivs. Aktiviteter är det också gott om både för små och stora, som till exempel hela tre stycken lekparker, det finns bangolf, lekstuga, hoppborg. Det finns också kanoter, badstrand och trampbåtar, dessutom fina promenadvägar och även en bastu.

Dessutom är det inte alls långt till Julita gård, Vinön och golfbanor, och ett shopping center dessutom med Active Outfit Outlet www.activeoutfit.se om man gillar det.

Det finns tre stycken mycket fräscha service byggnader på campingen. I den ”övre”´campingens service byggnad finns det kök med mikro, spis och diskmaskin. Duschar och en liten wc finns. Det är myntautomater till varmvattnet i duscharna. Skötbord finns också tillgängligt för småbarnen och i byggnaden finns det också en TV i TV-rummet.

Vid Sjö Campingens service byggnad finns förutom wc också en handikapp wc. Det finns även en tvättstuga med inte bara tvättmaskin utan också torktumlare med strykmöjligheter. Här finns också ett speciellt rum där man kan tömma latrinen. Gäster som har husbil kan också tömma sina så kallade tankar på en tömningsplatta.

Vid Hjälmargådens campingplats och dess service byggnad finns det duschar och wc. Det finns också ett kök innehållande mikro, spis och diskmöjligheter. I byggnaden huserar också en tvättstuga innehållande tvättmaskin. Ett trappa upp finns även ett TV rum som förutom TV har en balkong med vacker utsikt över sjön Hjälmaren. Även i denna byggnad finns ett rum för latrin tömning.

Campingen är givetvis ansluten till Sveriges Campingars Riks Förbund, som innebär att man måste ha ett SCR Campingkort som är giltigt för att få möjligheten att campa på campingplatsen. Kortet går givetvis att köpa i receptionen vid ankomsten hit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *