Populära campingplatser i Sverige

Sverige är ett långt land med en lång tradition av att campa. Därför finns också ett stort utbud av campingplatser runt om i vårt avlånga land. En del campare vill ha en liten naturcamping där det är lugnt och tyst och inte så många gäster. Sen finns det helt enorma campingar som är som ett eget samhälle med butiker och underhållning.

Sveriges största och kanske mest kända camping är Böda Sand på norra Öland. Den campingen rymmer cirka 7 000 campinggäster åt gången och där finns allt du kan tänkas behöva på din semester. Det finns ett helt litet centrum med flertalet butiker, restauranger, frisör och eget bageri. På dagarna kan gästerna bada längs den kilometerlånga sandstranden eller roa sig i campingens eget vattenland, både ute och inne. Den som gillar sport och träning kan välja mellan ett stort utbud av sporter så som tennis, gym och gruppträning i olika former. På kvällen underhåller både campingens eget showteam eller så bjuds det på rikskända artister.

Den som föredrar att semestra på Västkusten kan välja mellan flera stora och populära campingplatser. Längst upp i Bohuslän utanför Strömstad finns en av Sveriges femtontalet fem-stjärniga campingar, Daftö. Den campingen erbjuder ett stort utbud av nöjen och aktiviteter. Det finns till och med en egen nöjes- och äventyrspark, Daftöland. För den som inte vill tälta eller bo i husvagn finns ett brett utbud av lika boendeformer, allt från enkla campingstugor till hotell med All inclusive.

Lite längre söderöver utanför Varberg finns en annan av Västkustens mest populära campingar, Apelviken, som ligger cirka två kilometer utanför stan. Apelviken är en fem-stjärnig camping så den erbjuder full service med fräscha faciliteter och aktiviteter. Vad sägs om att kunna spela äventyrsgolf, fiska krabbor eller testa på vindsurfing. Campingen har även ett eget poolområde och för den som tröttnar på att vara på campingen kan ta det lilla tåget som avgår varje timme mot Varbergs centrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *